Här kan ni läsa om

VANLIGA FRÅGOR

HITTAR NI INTE DEN HJÄLPEN NI BEHÖVER, KONTAKTA OSS

Frågor & Svar Sälja guld

Vi köper guld, silver, diamanter. Vi köper guld i alla dess former, från 8K till 24K. Detta gäller oavsett om köpet gäller exempelvis tandguld, skrotguld, guldklockor, guldmynt, smycken. Vi köper således in alla sorters smycken, som exempelvis ringar, halsband och hängen, samt örhängen. Detta gäller även skrotguld samt guldtackor.

Vi utgår från guldpriset på vår hemsida, som baseras på världsmarknadens guldpris. Priset uppdateras dagligen. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar

Genom vår erfarenhet och kunskap kan vi genomföra vårt arbete med hög precision och utan mellanhänder. Detta ger oss möjlighet att erbjuda dig konkurrenskraftiga priser för ditt guld och silver. Vi är måna om alla vi handlar med och strävar efter att alltid ha nöjda kunder.

Ja, priset varierar beroende på smyckets skick, märke, design samt innehåll av diamanter. Eftertraktade, unika och exklusiva smycken erbjuder vi bättre guldpriser för. Detta innebär att du får priset som står på hemsidan för vanligt guld, men ett högre pris ifall smycket är något av det ovanstående.

Trasiga smycken utgår från priset på vår hemsida

Du kan antingen få pengarna kontant eller via banköverföring inom 24 timmar

Nej, vi har inga avgifter och tillämpar inte några avdrag vid köp av guld eller silver

Nej, vi erbjuder alltid gratis värdering och tillämpar inget säljtvång på dig

Ja, vi har prisgaranti. Detta innebär att vi erbjuder minst lika bra pris som våra konkurrenter.

Du måste vara minst 18 år gammal. Du måste även råda över dig själv samt din egendom. Du måste ha giltig svensk legitimation som ska visas upp vid försäljning, enligt lag.

Givetvis kan du ångra din försäljning av guld och silver. Kunden har alltid rätt att ångra sig inom 3 dagar efter försäljning, utan några kostnader. Kontakta oss ifall du vill utnyttja din ångerrätt.

Frågor & Svar Guldpåse

En guldpåse är ett försäkrat brev som vi tillhandahåller kostnadsfritt, för dina försändelser till oss vid vårt inköp av ditt guld. Brevet innehåller ett formulär där du fyller i dina personuppgifter samt information om produkterna du vill sälja till oss. Brevet är spårbart.

Via guldpåsen köper vi endast in guld och diamanter. Vi köper in guld i alla dess former, till exempel tandguld, guldsmycken, guldtackor och skrotguld.

Din guldpåse är, tillsammans med dess innehåll försäkrad med ett värde på upp till 10 000 kronor ifall du skickar påsen som ett rekommenderat brev. Skulle du istället skicka påsen som ett värdebrev, är det maximala försäkringsbeloppet 50 000 kr. Har man en stor mängd guld, går det bra att beställa flera guldpåsar.

Kom ihåg att spara kvittot som du får från ditt postombud!

Minimumvikt är 15 gram. Vi har ingen maxvikt.

Nej, vi tar inga avgifter och gör inga avdrag – det guldpris du ser på hemsidan är det du får för ditt guld. Vi följer världsmarknadspriset och justerar oss efter det dagligen.

Skulle du vilja fullfölja försäljningen över disk, är du välkommen till vår butik.

Efter att du har godkänt värderingen, skickas pengarna till dig inom 24 timmar via banköverföring.

Du måste ha fyllt 18 år för att kunna sälja guld till Guldexperten. Du måste även råda över dig själv samt din egendom.

Frågor & Svar E-Handel

För att handla i vår webshop måste du ha fyllt 18 år. Vi har inga minimikrav utan du väljer fritt vad du vill beställa. Innan köp genomförs blir du informerad om totalbeloppet, vi har inga dolda avgifter. Glöm inte att vi erbjuder fri frakt vid beställningar över 1000 kronor.

Vi tar emot betalningar genom:

  • Bankgiro
  • Swish
  • Klarna

Klarna erbjuder kort- och fakturaköp. Betalningsvillkoren för Klarna finns på Klarnas hemsida. https://www.klarna.com/se/villkor/

Leveranstiden är normalt 1-3 arbetsdagar, om inget annat anges på annonsen. Observera att vi är beroende av leverantörer samt transportören, som av olika anledningar kan ha dröjsmål på sin sida.

Vi skickar ditt kvitto via mail, kolla därför din skräppost då mailet kan ha hamnat där.

Skulle du ändå inte ha fått det kan det vara p.g.a. att man har angivit fel mailadress eller helt enkelt inte fått en kvittokopia. Då kan du givetvis kontakta oss och få en ny utskickad igen.

Skulle din beställning komma bort under transporten, kontakta oss via mail eller telefon. Vi står för risken under transporten fram till att du har varan i din besittning.

Efter att du mottagit din leverans har du 14 dagars ångerrätt. Vid en eventuell retur av en vara får man tillbaka sina pengar på samma sätt betalningen gjordes. Har man betalat via Klarna är det där man får sina pengar. Glöm inte att man kan vänta med betalning för varan (via Klarna) tills man är säker på att man vill behålla smycket. Vid bankgirobetalning samt Swishöverföring skickas pengarna tillbaka till det bankkonto som användes vid köpet. Pengarna fås tillbaka efter att vi har mottagit och godkänt returen. Se till att spara inlämningskvittot. Se våra villkor för mer information.

Vid beställning av specialtillverkade smycken, såsom Schalins ringar och Fleming Uziel, gäller ångerrätten ej.

Guldexpertens butik ligger på Östra Förstadsgatan 35A, 212 12 Malmö.