Sälja tandguld

Har du, som många andra svenskar, tandguld som samlar damm i en låda hemma? Då kanske det vore klokt att sälja det istället och få värde tillbaka. Tandguld är många gånger värt mer än vad man tror, det är värt lika mycket som smycken gjorda i guld. Det som bestämmer värdet är vikten och renheten, som räknas i karat. Gör som många andra som inte har användning för sitt gamla tandguld och sälj ditt tandguld till Guldexperten. Vi ger dig alltid högsta guldpris och det tillkommer aldrig några dolda eller krångliga avgifter eller avdrag. 

Hur mycket är tandguld värt?

Tandguld kan ha ett högt värde, beroende på andelen guld. Ju högre guldrenhet, desto högre är värdet och då får du mer för ditt tandguld. Om du är en person som vill sälja tandguld eller ett tandläkarkontor som vill bli av med tandkronor i guld kan du få ett prisförslag hos oss! Tyvärr finns det inget riktigt enkelt sätt att avgöra ädelmetallhalten i tandskrot. Våra professionella värderare kontrollerar guldets renhet och värde, och återkommer sedan med ett bud till dig. Det är inget säljtvång så du kan i lugn och ro bestämma dig för om du vill sälja eller avvakta. 

Så här värderas ditt tandguld

Hur mycket du kan sälja ditt tandguld beror på flera olika saker. Guldkronor och broar är ofta konstruerade med metallegeringar som varierar mycket i guldinnehåll. 

Vikt och metallinnehåll i kronan eller bron plus nuvarande marknadspris på guld kommer att avgöra priset för ditt tandguld. När du säljer tandguld så behöver du inte oroa dig om att ta bort porslin eller andra tandrester. 

Sälja tandguld i butik eller med guldpåse

Hos oss kan du välja att antingen sälja ditt tandguld direkt i vår guldbutik eller via guldpåse. I vår butik i Malmö får du träffa vår kunniga och professionella personal. Vi värderar ditt guld på en gång och du kan då bestämma dig om du vill sälja ditt tandguld eller inte.  Vår kostnadsfria guldpåse fungerar minst lika bra när du inte har möjlighet att besöka vår butik. Den kostar ingenting och är försäkrat för att du ska vara trygg med att skicka ditt guld till oss när du vill sälja. 

Guldpriser_Guldexperten

Våra guldpriser

Hos oss finns inga dolda avgifter när du vill sälja guld. När du säljer ditt guld till oss får du alltid vårt högsta guldpris. Vad priset är ser du här på hemsidan. Priset du får gäller oavsett om du skickar in guldet via guldpåse eller om du besöker oss i den fysiska butiken.

Vi svarar på dina frågor om att köpa guld

Här på Guldexperten tror vi på ärlighet och trygghet och dessa ledord finns med oss i allt vi gör. Vi har god kännedom om branschen och innehar den kompetens som krävs för att du ska kunna sälja och köpa guld till bra priser. Vårt mål är alltid att du som kund ska känna dig omhändertagen och få svar på alla dina frågor om hur du köper och säljer guld. 

Kontakta oss på telefon, via mejl eller besök vår butik så hjälper våra guldexperter dig med alla dina funderingar!