Historiska Guldmynt

Historiska guldmynt bär med sig en unik och fascinerande historia som sträcker sig över århundraden. Dessa mynt är mer än bara guld – de är tidskapslar som berättar om gamla civilisationer, imperier och ekonomier. På Guldexperten kan du köpa och sälja nypräglade guldmynt till förmånliga priser.

United State of America 20 dollar Double Eagle guldmynt 1904 i 21,6K guld

United State of America 20 dollar Double Eagle guldmynt 1904 i 21,6K guld. Finns repor. Vikt: 33,4g Diametern: 34 mm

Vad är historiska guldmynt?

Historiska guldmynt är äldre mynt som präglades i guld och har en specifik historisk eller kulturell betydelse. Dessa mynt skapades under olika perioder i världshistorien och bar ofta symboler, bilder och inskriptioner som reflekterade den tidens kultur, händelser eller politik.
Historiska guldmynt är ofta högt eftertraktade av samlare och investerare på grund av deras kulturella och historiska värde.

Det som kännetecknar historiska guldmynt är att de ofta präglades med enastående hantverk och detaljer av skickliga myntverkare. Dessa mynt hyllade ofta ledare, gudar eller betydelsefulla händelser. På den tiden användes mynten som valuta i handel och ekonomi. De var ett medel för att underlätta affärer och spelade en central roll i ekonomierna i många imperier.

Nypräglade eller historiska mynt?

Vilket alternativ som är bäst beror på dina mål som investerare eller samlare. Historiska guldmynt erbjuder en fascinerande koppling till historien och har potential att öka i värde på grund av sitt samlarvärde. Å andra sidan är nypräglade guldmynt utmärkta om du vill fokusera på rent guldvärde och vill ha moderna och obefläckade mynt.

Många samlare och investerare väljer faktiskt att inkludera både historiska och nypräglade guldmynt i sina portföljer för att dra nytta av både historiens skönhet och det moderna guldvärdet Oavsett vilket alternativ du väljer, kommer dina guldmynt att förbli en värdefull tillgång.

Handla smidigt i vår webshop

I vår webshop hittar du allt guld som finns till försäljning i vår butik. Titta igenom vårt stora utbud och läs mer om produkterna för att hitta dina favoriter. Vi har inga dolda avgifter som tillkommer och du blir alltid tydligt informerad om hela totalbeloppet innan köpet genomförs. Du betalar direkt med Bankgiro, Swish eller Klarna och vi skickar dina varor redan samma dag. Vanligen når paketet dig inom 1-3 arbetsdagar. Skulle ditt paket råka hamna på villovägar behöver du inte oroa dig, vi står för allt som kan hända med ditt guld fram tills att paketet når dig. Du får dessutom fri frakt när du handlar för över 1000 kronor och har alltid 14 dagars ångerrätt.

Buda på guld på Tradera

Besök vår butik på Tradera där du kan buda på guld och även köpa guld till fast pris. Är du med i en auktion kan du lyckas göra ett riktigt fynd som är en bra investering för framtiden. Precis som i vår webshop får du 14 dagars ångerrätt.

Värdet av historiska guldmynt

Många historiska guldmynt är sällsynta och högt eftertraktade av samlare och investerare. Deras historiska betydelse kan göra dem till dyra och värdefulla samlarobjekt. Å andra sidan har nypräglade guldmynt oftast ett högre värde tack vare sin renhet nyskick. Historiska guldmynt kan istället bära på ett unikt historiskt värde som över tid kan öka deras samlarvärde avsevärt.

Lönsam investering i guld

Historiskt sett har det alltid varit en bra investering att köpa guld. Det förlorar inte i värde och har länge haft en positiv prisutveckling. Köp guld hos oss som en långsam investering. När priserna för guld har stigit säljer du och får avkastning för din investering. Guld är dessutom ett hållbart material som tåls att gå i arv i flera generationer, därmed är det även en investering för dem du tycker om.

Vi svarar på dina frågor om att köpa guld

Här på Guldexperten tror vi på ärlighet och trygghet och dessa ledord finns med oss i allt vi gör. Vi har god kännedom om branschen och innehar den kompetens som krävs för att du ska kunna sälja och köpa guld till bra priser. Vårt mål är alltid att du som kund ska känna dig omhändertagen och få svar på alla dina frågor om hur du köper guld.

Kontakta oss på telefon, via mejl eller besök vår butik så hjälper våra guldexperter dig med alla dina funderingar!

Guldexperten
Östra Förstadsg 35a,
212 12 Malmö
Tel: 040-187 271
info@guldexperten.se

Våra Öppettider
Måndag – Fredag 10.00 – 18.00
Lördag                    10.00 – 14.00

Karta till fysisk butik