Sälja diamanter

Att sälja dina diamanter, smycken och klockor till oss på Guldexperten är smidigt och tryggt. Självklart erbjuder vi ett av marknadens högsta pris på diamanter och smycken och hos oss får du pengarna utbetalt inom 24 timmar. Hos oss kan du sälja investeringsdiamanter, förlovningsringar, vigselringar, alliansringar och andra diamantsmycken. Hos oss får du alltid prisgaranti det tillkommer aldrig några dolda avgifter eller prisavdrag. Beställ ditt brev idag!

Hur mycket är en diamant värd?

Värdet eller priset på en diamant bestäms av många faktorer. I det stora hela taget är en diamant prissatt utifrån dess sällsynthet och kvalitet. De diamanter som är större i storlek är ganska sällsynta. Därför stiger priset exponentiellt när du stiger i karatvikt.

En perfekt och färglös sten blir dyrare jämfört med en sten som har mindre skavanker. Den populäraste metoden för diamantbedömning är 4C metoden – en förkortning som kommer av första bokstäver i fyra engelska ord:

1. Carat (karat — enhet som beskriver stenens vikt)
2. Colour (färg)
3. Clarity (klarhet)
4. Cut (slipning)

Detta allmänna graderingssystem används för att ta reda på en diamants kvalitet och slutligen dess värde. Kontakta oss för mer information om prissättning och gradering av diamanter.

Sälja diamant i butik eller med guldpåse

Hos Guldexperten har du möjlighet att sälja diamanter via guldbrev eller i vår butik. Vårt guldbrev är tryggt, konstadsfritt och smidigt. När du har lämnat information om smyckena du vill sälja kommer en av våra specialister att ge dig ett uppskattat pris. Vi skickar sedan ett gratis och helt försäkrat fraktpaket till dig. När vi väl har mottagit det kommer en specialist att ge dig ett slutgiltigt erbjudande om att köpa dina smycken. Om du accepterar kommer betalningen att ske inom 24h till ditt konto.

Vi köper ej färgade eller lösa diamanter

Vi svarar på dina frågor om att handla guld och smycken

Här på Guldexperten tror vi på ärlighet och trygghet och dessa ledord finns med oss i allt vi gör. Vi har god kännedom om branschen och innehar den kompetens som krävs för att du ska kunna sälja och köpa diamanter och smycken till bra priser. Vårt mål är alltid att du som kund ska känna dig omhändertagen och få svar på alla dina frågor.

Kontakta oss på telefon, via mejl eller besök vår butik så hjälper våra guldexperter dig med alla dina funderingar!